Het spermaproductieproces is bijzonder gevoelig voor externe factoren, zoals letsel (hitte, ongeluk), energie, algehele stress niveau en de mate waarin de zich ontwikkelende cellen worden voorzien van bouwstoffen. Ook is het kwetsbaar voor oxidatieve stress veroorzaakt door vrije radicalen.

Onderzoek heeft aangetoond dat oxidatieve stress waarschijnlijk de belangrijkste oorzaak is voor verminderde vruchtbaarheid van de man en voor DNA-beschadigingen. Het goede nieuws is dat oxidatieve stress eenvoudig in de hand te houden is.

Honderden wetenschappelijke studies hebben overtuigend aangetoond dat de spermakwaliteit van subfertiele mannen verbeterd kan worden, soms wel verviervoudigd, door het innemen van specifieke microvoedingstoffen zoals antioxidanten, bepaalde aminozuren, sporenelementen en vitamines.

Wanneer zou u moeten overwegen vruchtbaarheidsvoedingstoffen in te nemen?

Vroeger werden zowel mannen als vrouwen door vruchtbaarheidsspecialisten aangeraden om, gedurende meerdere maanden, voedingssuplementen te gebruiken als standaard voorbereiding op IVF en andere vruchtbaarheidstherapiën. Tegenwoordig worden ze, vanwege hun bewezen effectiviteit en betaalbaarheid steeds vaker aanbevolen voor alle vaders-in-spe – in het bijzonder wanneer ze 35 jaar of ouder zijn – vanwege hun bewezen effectiviteit en betaalbaarheid (op deze website vindt u een groot aantal studieresultaten).

Er zijn geen bijwerkingen bekend van het gebruik van microvoedingstoffen. Wanneer u bedenkt dat zaadcellen ongeveer 90 dagen nodig hebben voordat ze gereed zijn voor ejaculatie, dan is er dus geen medische reden niet zo vroeg mogelijk te beginnen met het regelmatig innemen van microvoedingstoffen. Dit beschermt de zich ontwikkelende zaadcellen en hun DNA tegen excessieve oxidatieve stress.

Welke microvoedingstoffen moet ik innemen?

Een ketting is zo sterk als zijn zwakste schakel. De meeste vruchtbaarheidsspecialisten bevelen daarom vaak een combinatie van verschillende vruchtbaarheidsvoedingstoffen aan om te garanderen dat het aantal zaadcellen zo groot mogelijk is, en van de hoogst mogelijke kwaliteit.

Onder de belangrijkste microvoedingstoffen bevinden zich de aminozuren L-Arginine, L-Carnitine and L-Glutathione, de vitamines C, E en D, foliumzuur en de sporenelementen zink en selenium. Door zijn hoge anti-oxidatieve vermogen beschermt dennenschorsextract de kwaliteit van het sperma.

Wat zijn de voordelen?

  • Met een prijs van minder dan €50 per maand zijn de kosten voor mannelijke vruchtbaarheidsvoedingstoffen laag te noemen. Dit is zeker het geval vergeleken met de hoge en onvoorspelbare kosten van kunstmatige bevruchtingsbehandelingen zoals IVF.
  • Deze vruchtbaarheidsvoedingstoffen ondersteunen alle sleutelindicatoren voor de kwaliteit van het sperma: aantal, motiliteit, morfologie, volume, en ze beschermen de kostbare DNA-lading van het sperma tegen oxidatieve schade veroorzaakt door vrije radicalen.
  • De ingrediënten bestaan uit veilige microvoedingsstoffen, met wetenschappelijk bewezen effectiviteit. Er zijn geen bekende bijwerkingen. Het is geen chemische of farmaceutische therapie, maar een natuurlijke.
  • Deze voedingsstoffen hebben ook andere gunstige effecten, zoals hun bijdrage aan een goed functionerend immuunsysteem.

BELANGRIJKE VOEDINGSTOFFEN VOOR DE VRUCHTBAARHEID VAN DE MAN

Vergelijkingstabel Multi-supplementen

De verkrijgbare vruchtbaarheidssupplementen voor mannen verschillen sterk in zowel kwaliteit als prijs.
Ga hier verder om te zien welke producten uw tijd en geld waard zijn

 VRUCHTBAARHEIDSVOEDINGSTOFFEN VOOR DE MAN